Uuteen nousuun, asiaa jalkapallosta

Usein kuulee sanottavan, että jalkapallo on suurempaa kuin elämä.  Yleensä sillä tarkoitetaan miten suuri ja rakastettu laji jalkapallo on. Olen myös itse intohimoinen futisfani ja jyväskyläläisenä on ollut piinallista katsella JJK:n luisumista kohti vääjäämätöntä konkurssia.

Harrastajamäärissä mitattuna jalkapallo on ehdottomasti harrastetuin laji Suomessa. Jo senkin takia on erityisen tärkeää, että Keski-Suomeen saadaan tarpeeksi laadukkaita mahdollisuuksia harrastaa jalkapalloa, oli sitten kysymyksessä lupaava junnu tai ikämiesstatuksen saavuttanut jäähdyttelijä tai harrastaja.

On toivottavaa, että nyt kun keskisuomalainen huippumiesjalkapallo on aallonpohjassaan, voidaan puhaltaa jälleen yhteen hiileen ja keksiä keinot jalkapallon nostamiseksi uudelleen Suomen huipulle. Siihen ei riitä kaupungin periaatepäätös tai fanien äänekkäät vaatimukset. Seurojen ja aktiivitoimijoiden täytyy kaikkien yhdessä tehdä kunnon pohjatyötä ja saada sponsoritulot nousuun lajin kohdalla. Tällä hetkellä JYP vie oikeutetusti leijonan osan sponsoreista ja siitä hatunnosto kovaa työtä tekevälle kiekkoväelle. Jalkapallon osalta on tällä hetkellä turha haaveilla, että joukkueelliselle pelaajia saataisiin keskisuomalaisissa seuroissa maksettua kunnollista palkkaa ilman mesenaattien apua.

Lahjakkaat juniorit myös siirtyvät välittömästi vehreämmille nurmikentille, eikä heitä saada pidettyä keskisuomalaisissa seuroissa fanien ilona. Viimeisin esimerkki on vasta 16-vuotiaan JJK-pelaaja Nooa Laineen sopimus HJK:n kanssa. Lainetta on ratkaisusta täysin turha syyttää, sillä hurjan lahjakkaalle pelaajalle ei ole Keski-Suomessa tarjolla tarpeeksi tasokasta joukkuetta ja sitä myöten kehittäviä pelejä.

Nyt heittäisinkin pallon keskisuomalaiselle futisväelle ja haastaisin miettimään, miten Suomessa eniten harrastettu laji saadaan myös Keski-Suomessa jälleen uuteen kukoistukseensa? Tekemisen mallia voitaisiin ottaa vaikka Islannin muutaman vuoden takaisesta panostuksesta lajiin.

Ps. Teemu Pukista vuoden urheilija ja maajoukkue arvokisoihin

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa!
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  40
  Shares